Колеги, миналата седмица си загубих резервния ключ за алфата и останах с един. Тези дни трябва да си изкарам резервен при някой ключар и всичките ми вкарват оферти за 100лв и нагоре за ключ заедно с чипа. Само че работата е, че не съм сигурен дали моите са с чип, защото колата няма заводски аларма и имобилайзер, освен това понякога индикацията CODE не изгасва като паля и си карам без проблем. Та има ли нужда да го правя и тоя чип или да си изкарам само ключ за 20лв ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за ключа
Collapse
X
-
До колкото знам не е възможно да няма чип. Всички 145/6 са с CODE 2 ако не се лъжа. Това, че индикацията на таблото не ти изгасва явно е някакъв проблем с ключа и мисля че с обикновен ключ без чип няма да успееш да запалиш. Все пак нека някой по-компетентен да даде мнение по въпроса и да ме поправи ако греша.Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003
-
мисля че ако ключа ти е с чип на него трябва да има един малък символ, който наподобява окръжност и един триъгълник, който все едно влиза в окръжността. на моят ключ символа се намира на металната част дето за зъбите. като погледнеш ключа не от тази страна дето е емблемата на АР ами от другата. а и ако нямаш key code няма да имаш и жълтата контролна лампичка на таблото. така мисля, ако бъркам или пропускам нещо колегите ще ме поправятIn God we trust, all others pay cash.
Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance
Comment
-
Виждал съм 145-ца без имобилайзер. Ключът й беше най-обикновен и не светваше лампа CODE.
Може при колегата да е елиминиран. Щом при светеща лампа за имобилайзера палиш, нищо не пречи да си направиш един обикновен ключ и да пробваш с него. Трябва да е дори по-евтин от 20 лв. После ще знаеш със сигурност става или не166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от RahzeL Покажи съобщениеДо колкото знам не е възможно да няма чип. Всички 145/6 са с CODE 2 ако не се лъжа. Това, че индикацията на таблото не ти изгасва явно е някакъв проблем с ключа и мисля че с обикновен ключ без чип няма да успееш да запалиш. Все пак нека някой по-компетентен да даде мнение по въпроса и да ме поправи ако греша., иначе много неприятно се остава на пътя, особено като си нямаш кода за разблокиране на имобилайзера и да не забравя, не карай с мастър ключа за да не прецакаш нещата без да искаш.
Comment
-
Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщениеДо колкото знам в софия на Дойран и Гоце Делчев има ключар който прави тази процедура за 70лв
Comment
-
Ами понеже и аз съм в това положение и направих следното : обикновен ключ за 6лв с който само може да отключва вратите и да варти стартера,но неможе да запали.За ключ със чип ми искат 70лв,но на едно място ми казаха ,че може да се изолира чипа на ключа и да се пали с обикновенният ключ,но така и не го направихНо винаги може да се пробва
Comment
-
Първоначално публикувано от Blade Покажи съобщениеКолеги, миналата седмица си загубих резервния ключ за алфата и останах с един. Тези дни трябва да си изкарам резервен при някой ключар и всичките ми вкарват оферти за 100лв и нагоре за ключ заедно с чипа. Само че работата е, че не съм сигурен дали моите са с чип, защото колата няма заводски аларма и имобилайзер, освен това понякога индикацията CODE не изгасва като паля и си карам без проблем. Та има ли нужда да го правя и тоя чип или да си изкарам само ключ за 20лв ?Предполагам че ключа ти е кафяво-червеникав а не е червен - което значи че е мастер ключа
на самия ключ си има цифричка ако е 2 значи си код 2 - но на твоя не трябва да има - значи си код 1 и си с мастер ключ.
При код 2 няма мастер ключ0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от kemakoz Покажи съобщениеами колега един вид щом го притежаваш ти си собственика
От него могат да се правят други ключове и да се "oбучават". В ключовете ти има чип, който ти е имобилайзера. И при правенето на нов ключ този кафявия обучава новия.Last edited by tonov; d.m.y г., 22:59.
Comment
-
Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщениеСобственика е този на талона
От него могат да се правят други ключове и да се "убочават". В ключовете ти има чип, който ти е имобилайзера. И при правенето на нов ключ този кафявия обучава новия.
Comment
Comment